Velkommen til Linde Køle/Fryse Guide i Danmark!
Få alle de svar, du har brug for!
Nitrogenfrysning og -køling kan tilbyde dig mange af de konkurrencefordele, du har brug for i din fødevareproduktion. Som den globale leder inden for avancerede fryse- og køleteknologier guider Lindes Food Team i Danmark dig fra A til Z!

"Break the Ice with Linde" - styrken ved nitrogenfrysning
Det er iskrystallernes størrelse - jo mindre, jo bedre - der forklarer, hvorfor lynfrysning med flydende nitrogen er mere effektiv og samtidig bevarer produktets friske smag, tekstur og næringsindhold langt bedre end traditionel koldluftsfrysing. Herudover reduceres produkttab under indfrysning signifikant.

Da den flydende nitrogen – med et kogepunkt på minus 196°C - sprøjtes direkte hen over fødevareprodukterne i fryseren, fryses disse op til fem gange så hurtigt som ved koldluftsfrysning.

Jo langsommere et produkt fryses, desto større bliver iskrystallerne inde i produktet, hvilket nedbryder celler og cellevægge – og resulterer i forværring af såvel smag, tekstur og næringsindhold i det optøede produkt.

Til sammenligning opstår ved lynfrysning med nitrogen kun små iskrystaller, som derfor bevarer produktets kvalitet - næsten identisk med den friske vare.

Om Linde
Linde er en globalt ledende industriel gas- og ingeniørvirksomhed. Vores mål er at gøre verden mere produktiv ved at levere løsninger, teknologier og services af høj kvalitet, der gør vores kunder mere succesrige og samtidig hjælper med at bevare og beskytte vores planet. 

Linde betjener en række brancher, herunder kemi & raffinering, fødevarer, elektronik, life science & biotech, healthcare, produktion og primære metaller. Lindes industrielle gasser bruges i utallige applikationer, fra livreddende ilt til hospitaler til højrene specialgasser til elektronikfremstilling, brint til rent brændstof og meget mere. Linde leverer også avancerede procesløsninger til støtte for vores kunders ekspansion.
© Linde 2024