Forside   Nitrogenkøling og -frysning   Om Linde Køle/Fryse Guide   Kontakt os
Flydende nitrogen er et naturligt produkt, udvundet fra luften, renset og nedkølet til -196 grader celsius. Luftgassen nitrogen har ingen lugt eller smag.

Facts om nitrogenkøling og -frysning

Kryogenkøling og -frysning - hvor flydende nitrogen bruges som kølemedie - er som fryseteknologi traditionel koldluftsteknologi overlegen, da den flydende nitrogen sprøjtes direkte på produkterne og frysning derved sker langt hurtigere. Det giver desuden en signifikant mindre produktfordampning under indfrysningen eller nedkølingen, hvilket betyder der kan sælges mere produkt pr. kg råvare. Herudover giver nitrogennedkøling eller -indfrysning markant bedre bevarelse af smag, tekstur og næringsindhold.

Nitrogenteknologien tilbyder endvidere en mere fleksibel og effektiv fødevareproduktion, som kan resultere  i en mere økonomisk produktion.

En nitrogenløsning er den mest fleksible køle- eller fryseløsning, der findes på markedet. Alt Linde-udstyr lejes – så det er perfekt egnet til fødevarevirksomheder i vækst samt etablerede producenter, som har brug for øget kapacitet og ikke mindst forbedret fødevarekvalitet og en mere fleksibel produktion.

Produktionsopstart af nitrogenudstyr tager normalt 10 minutter og kræver ingen afrimningspauser, selv ved drift 24 timer i døgnet. Alle frysere er designet efter alle hygieneregler og som standard findes forskellige rengøringssystemer og programmer til rengøringen - det der mangler er ”bare” sæbevand. 


© Linde 2024