MISON® suojakaasut

MISON®-suojakaasut

Oikea valinta hitsaajan työympäristön suojaksi

Jo 40 vuotta edelläkävijänä: MISON-suojakaasut ovat edelleen ainoat kaasut, jotka on suunniteltu suojaamaan hitsaajan työympäristöä. MISON minimoi otsonipäästöt ja suojaa näin hitsaajaa haitallisilta oireilta. Tutustu MISON suojakaasuihin tarkemmin, lue vinkkejä hyvän työympäristön ylläpitämiseen ja katso asiakkaidemme kokemuksia.
Tiedätkö mitkä suojakaasut sopivat parhaiten yhteen hitsausmenetelmiesi ja materiaaliesi kanssa? Nyt saat sen selville helposti ja nopeasti.

Suojaa hitsaajaa otsonin haittavaikutuksilta

Mitkä ovat otsonin vaikutukset?

Otsoni on voimakkaasti hapettava, hitsauksessa syntyvä kaasu, joka on haitallista terveydelle.

Yleisiä otsonille altistumisen oireita

Silmien ja kurkun ärsytys
Yskä
Päänsärky
Keuhkotulehdus
Hengitysvaikeudet

Pitkäaikainen otsonialtistus voi aiheuttaa pysyvää vahinkoa keuhkokudokselle.

Mikä suojakaasu sopii sinulle parhaiten?

Linden uusi suojakaasuopas on helppo ja käytännöllinen työkalu, jonka avulla voit valita sopivimman suojakaasun käyttämäsi hitsausmenetelmän ja materiaalin mukaan. Opas korvaa vanhan mobiilisovelluksena saatavan AGA-kaasuoppaan ja painetut ohjeet – tässä on nyt ainoa suojakaasuopas, jonka tarvitset.

Linden näppärällä oppaalla löydät parhaan suojakaasun tarpeidesi mukaan.

Kokeile nyt uutta suojakaasuopasta!

Mikä suojakaasu sopii sinulle parhaiten?

Linden uusi suojakaasuopas on helppo ja käytännöllinen työkalu, jonka avulla voit valita sopivimman suojakaasun käyttämäsi hitsausmenetelmän ja materiaalin mukaan. Opas korvaa vanhan mobiilisovelluksena saatavan AGA-kaasuoppaan ja painetut ohjeet – tässä on nyt ainoa suojakaasuopas, jonka tarvitset.

Linden näppärällä oppaalla löydät parhaan suojakaasun tarpeidesi mukaan.

Kokeile nyt uutta suojakaasuopasta!

Neljä vinkkiä hyvän työympäristön varmistamiseen

Hitsauksessa syntyvien haitallisten huurujen ja kaasujen ehkäisemistä on aina suositeltu. Elokuussa 2018 Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC luokitteli hitsaamisen ”karsinogeeniseksi ihmisille”, kun aiempi luokitus oli ”mahdollisesti karsinogeeninen ihmisille”. IARC ei viittaa mihinkään määrättyyn huurujen ainesosaan syöpäriskinä, vaan luokitus koskee hitsaamista itsessään. Siksi hitsaajien työympäristöä on tärkeää parantaa kaikin keinoin, jotta hitsaaminen voi vielä tulevaisuudessakin olla vallitseva menetelmä metallikappaleiden yhdistämiseen.

Alla on neljä vinkkiä, joiden avulla varmistat hyvän työympäristön hitsaajille.

Uuden ISO 21904-3 -standardin mukainen testi osoittaa, että oikein säädetty Flexlite GF voi vähentää huurujen määrää 95 prosenttia.

1. Käytä huurunpoistoa

Käytä aina paikallista huurunpoistoa, joka minimoi hitsaajan altistumisen huuruille ja kaasuille. Raitisilmamaskit ja hitsauspistoolin huurunpoisto ovat parhaita ratkaisuja. Vaikka raitisilmamaskit pysäyttävät suurimman osan huurujen hiukkasista, kaikki maskit eivät pysäytä kaasuja. Hitsauspistoolin huurunpoisto on sovitettava hitsauskohteen mukaan.

Huurujen vähenemisen voi nähdä paljain silmin verrattaessa MISON 18 -kaasua (18 % CO2) ja MISON 8 -kaasua (8 % CO2).

2. Käytä suojakaasua, joka minimoi hitsauksen aiheuttamat huurut ja kaasut

Valitsemalla suojakaasun, jonka CO2-pitoisuus on matalampi, voit vähentää huurujen hiukkasmäärää tuntuvasti. Vähentämällä CO2-pitoisuuden 18 prosentista 8 prosenttiin (MISON 18 -kaasusta MISON 8 -kaasuun) vähennät samalla huurujen määrää 35 prosenttia.

Käytä MISON-suojakaasuja: ne ovat ainoat kaasut, jotka on suunniteltu vähentämään työympäristön haittavaikutuksia hitsaajille. MISON-suojakaasut vähentävät hitsauksessa muodostuvan haitallisen otsonin määrää, jolloin hitsaajan otsonialtistuksen riski pienenee.

3. Valitse hitsausmenetelmä, joka minimoi huurujen määrän

Huurujen määrää voi vähentää huomattavasti valitsemalla sopivan hitsausmenetelmän ja täyteaineen. FCAW- ja MMA-hitsaus tuottaa paljon enemmän huuruja kuin MIG-/MAG-hitsaus umpilangalla. TIG – hitsaus puolestaan aiheuttaa vähiten huuruja. Jos mahdollista, valitse mahdollisimman vähän huuruja aiheuttava hitsausmenetelmä.

Vertailussa levyjen puhtauden ja jäämien määrän vaikutus huurujen muodostumiseen.

4. Käytä puhtaita materiaaleja

Hitsattavien levyjen pinta vaikuttaa muodostuvien huurujen määrään. Jos mahdollista, käytä puhdistettuja materiaaleja.

Yllä mainittuja keinoja yhdistämällä voit parantaa hitsaajien työympäristöä mahdollisimman tehokkaasti. Muista suojata hitsaajien lisäksi myös muut työntekijät asianmukaisella huurunpoistojärjestelmällä. Tällainen järjestelmä vaatii noin 5 ilmanvaihtoa tunnissa verrattua esimerkiksi autokorjaamoon, missä vaaditaan vain 3 ilmanvaihtoa tunnissa.

Asiakkaiden kommentteja MISON-suojakaasuista

Hitsaajien terveyshyödyt puhuvat puolestaan.

Emil Holmström, Toimitusjohtaja, SITAB

Minulla ei ole enää flunssaa eikä yskää. MISON-suojakaasuihin vaihtaminen oli positiivinen kokemus.

Lataa MISON-esite tai Linden suojakaasuopas

MISON-esite

Lataa

Linden suojakaasuopas

Lataa

Tyllis valitsi MISON-suojakaasut hyvinvoinnin ja kannattavuuden takia

Tyllis Oy Ab valmistaa kuorma-autojen perävaunuja ja päällirakenteita. Hitsaajien terveydellisten vaivojen vuoksi yritys päätti vaihtaa MISON-suojakaasuihin ja on päätökseen tyytyväinen. Katso videolta, mitä hyötyjä MISON on tuonut henkilöstölle ja liiketoiminnalle.

Näin vähennät otsonin aiheuttamaa terveysriskiä

Kaikista hitsaamisen yhteydessä muodostuvista kaasuista otsoni on selvästi haitallisinta terveydelle. Miten typpimonoksidin lisääminen suojakaasuihin auttaa suojelemaan hitsaajan terveyttä? Ja mitkä muut työympäristön tekijät otsonipäästöjen lisäksi vaikuttavat hitsaajan terveyteen?
Arvostetun hitsausasiantuntijan Nils Stenbackan artikkelista saat ohjeita terveellisempään hitsaamiseen.

Miten voimme auttaa?

Jos kaipaat lisätietoa MISON-suojakaasuista tai haluat vaikkapa tuote-esittelyn, ota yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.
Jos haluat ostaa MISON suojakaasuja, käytä näppärää myyntipistehakua tai tilaa Linden verkkokaupasta.