JUST COOL IT!

Kylmäaineet ja kaasut – valitse kumppaniksi Linde!
Tarjoamme sinulle täydellisen kylmäainevalikoiman sekä kaikki tarvittavat teolliset kaasut.
Suomen laajin myyntipisteverkosto palvelee sinua siellä missä liikutkin.
Miksi ostaisin kylmäaineet Lindeltä?
Täydellinen tuotevalikoima
Kylmäainevalikoimamme kattaa kaikki tarvittavat kylmäaineet, niin luonnolliset kuin HFC- ja HFO-kylmäaineet.

Helppo ostaa
Voit ostaa kylmäaineet ja kaasut samasta paikasta. Meiltä saat kaikki teolliset kaasut, joita tarvitset esimerkiksi kylmälaitteiden huollossa ja koeponnistuksessa.

Vaivaton seuranta
Kylmäaine- ja kaasupullomme ovat yksilömerkittyjä, joten tiedät aina tarkalleen käytössäsi olevien pullojen määrän. Voit seurata saldoa Linden verkkokaupassa. 

Kaikkialla Suomessa
Lähes 150 myyntipisteen verkostomme ympäri Suomen varmistaa, että saat tarvitsemasi kylmäaineet ja kaasut kaikkialla Suomessa.

Linden kylmäainevalikoimaan kuuluvat sekä luonnolliset kylmäaineet että HFC- ja HFO-kylmäaineet.
Luonnolliset kylmäaineet
Luonnolliset kylmäaineet ovat luonnon biokemiallisissa prosesseissa esiintyviä kemikaaleja, jotka eivät heikennä otsonikerrosta. Ne ovat energiatehokkaita lämpötilan alentamisessa ja säilyttämisessä.

Luonnollisia kylmäaineita voidaan käyttää erilaisissa järjestelmissä, kuten lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmissä sekä elintarvikkeiden kuljetuksessa ja varastoinnissa. Käytätkö sinä jo luonnollisia kylmäaineita? 
HFC-kylmäineet
HFC-kylmäaineet ovat kolmannen sukupolven fluoripohjaisia kaasuja, joiden ODP-potentiaali on nolla eli ne ovat otsonihaitattomia. Niiden GWP-arvo on kuitenkin korkea eli niillä on merkittävä kasvihuonehaitallisuus.
Lyhenteet:
ODP = Ozone Depleting Potential 
GWP = Global Warming Potential
HFO-kylmäaineet
Neljännen sukupolven fluoripohjaiset HFO-kylmäaineet ovat myös otsonihaitattomia kylmäaineita. Niiden GWP-arvo on alhainen eli niillä on erittäin pieni kasvihuonehaitallisuus, joten ne ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto CFC-, HCFC- ja HFC-yhdisteille.
Mistä voin ostaa Linden kylmäaineita?
Tilaa kylmäaineet toimipaikkaasi tilauspalvelustamme tai Linden verkkokaupasta.

Ensimmäisen tilauksen yhteydessä varmistamme kaikilta asiakkailta TUKES-lupanumeron ja tuotteiden käyttötarkoituksen. Uudelle asiakkaalle avaamme samalla asiakasnumeron, minkä jälkeen voit tehdä tilauksen myös Linden verkkokaupassa.

Voit ostaa kylmäaineita suoraan Linden palvelupisteiltä. Varaa ensimmäisellä ostokerralla mukaan TUKES-lupanumero, niin asiat hoituvat sujuvasti. Huomaathan, että palvelupisteiden valikoimat vaihtelevat.

Vertaile suosituimpia kylmäaineita
Klikkaa kuvaa vertailutaulukon avaamiseksi.
Pyydä tarjous
Täytä oheinen lomake, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Viisas valinta – GENIE-kaasupullo
GENIE® kaasupullo on kevyt, helposti liikuteltava ja älykäs kaasupullo vaativan käyttäjän tarpeisiin. GENIE on ehdoton valinta sinulle, joka nostelet kaasupulloja päivittäin autoosi ja työpisteellesi.

✓ 300 barin täyttöpaine, sisältää jopa 45% enemmän kaasua.

✓ Sisäänrakennettu LED-näyttö, josta näet yhdellä vilkaisulla jäljellä olevan hitsausajan ja kaasumäärän.

✓ Kevyt ja helppo kantaa, joten sopii erityisesti liikkuvaan työhön. Pulloja voi myös pinota.

✓ Saatavana: argon (10 ja 20 l), MISON® Ar (10 ja 20 l), MISON® 18 (20 l) ja typpi (10 ja 20 l).
Lyhyesti Lindestä
Linde on maailman johtava teollisuuskaasu- ja suunnitteluyritys, jonka teollisuuskaasuja ja teknologioita käytetään lukuisilla eri toimialoilla. Sairaalat tarvitsevat elintärkeää happea, elektroniikkaa valmistetaan erikoispuhtailla kaasuilla, paperia valkaistaan kloorin sijaan hapella ja vetyä tarvitaan puhtaisiin polttoaineisiin. Kaasuja tarvitaan kaikkialla ympäri vuorokauden, turvallisesti ja katkeamattomasti toimitettuna. 

Suomessa Lindellä on tuotantoa yli 10 paikkakunnalla, ja olemmekin Suomen suurin teollisuuskaasujen valmistaja. Tarjoamme asiakkaillemme lähes 150 myyntipisteen palveluverkoston ympäri Suomea, maksuttoman digitaalisen asiakasportaalin helpottamaan jokapäiväistä työtä, kaasualan asiantuntemusta jo yli sadan vuoden ajalta (olemme entinen AGA) ja alan viimeisimmän tutkimustiedon.

Halutko tietää lisää?
Täytä oheinen lomake, niin asiantuntijamme ottaa sinuun haluamallasi tavalla yhteyttä.
© Linde 2023